Verkoop jij je ziel aan geld?

Joanna daagt me uit: “Als je weinig doet om deze community te vergroten, dan sta je waarschijnlijk bol van de beperkende geldovertuigingen!” Is dit zo? denk ik snel. Het is een prachtig streven van haar om samen met een grote groep mensen, vooral vrouwen, een hoger bewustzijn aan te gaan in het nieuwe jaar. Samen sterker staan door haar community waardoor we ons leven en die van anderen beter en liefdevoller maken. Maar wat heeft dit te maken met 1 miljoen dollar verdienen in het jaar 2021? 

Dankzij iemand uit mijn netwerk heb ik me verbonden aan dit 1 miljoen dollar experiment; een challenge van 365 dagen die start op 1 januari. “Ze is te vertrouwen” en ze voegde aan haar woorden toe: “Een beetje meer geld hebben kan nooit geen kwaad.”

Niet geschoten is altijd mis
Voor mij klinkt dat als proberen, maar nooit voor het doel gaan. Geen commitment. Woorden c.q. overtuigingen die zeker geen positieve bijdrage hebben om 1 miljoen te verdienen. En ik doe het niet beter, want ik kan er ook nog een klein geldbedrag mee verdienen als ik haar community promoot. Dat ga ik natuurlijk nooit doen; de wereld massaal laten zien dat ik vanuit mijn luie stoel 1 miljoen op mijn bankrekening wil hebben. Ja, op basis van luiheid, want ik ga natuurlijk nooit keihard werken ten koste van alle andere goede zaken in mijn leven.

Schaamte
Eigenlijk schaam ik me dat ik zo snel zoveel geld wil verdienen, omdat ik meedoe met het experiment, dus mezelf committeer. Waarom die schaamte? Het is toch onnodig, een miljoen? Ik heb het toch goed?

Waarom wil je geld als doel stellen?
Nee, daar wil ik nooit meer intrappen. Ik denk aan mijn verhaal ‘Een miljoen euro in mijn gedachten is me te veel’. Het staat in mijn boek ‘De illusie van het geld’ dat wordt uitgegeven in februari 2021. Met een glimlach denk ik terug aan dat seminar waar een geldverbrandingsceremonie werd uitgevoerd. Hoe dat afloopt, lees je in mijn boek, maar een van de leerpuntjes verklap ik alvast.

Actie geeft reactie
Een gelddoel vaststellen in handig, want het geeft focus. Maar vergeet één principe nooit: actie geeft reactie. Dit betekent dat je je resultaten nooit onder controle hebt, wel je acties. Draai het daarom nooit om, want een gelddoel is een neveneffect van een resultaat: 10 of 1000 mensen blij maken met het oplossen van hun probleem. Of een ander voorbeeld: een bewustzijn verhogende community oprichten die hart-ondernemers helpt de wereld te veroveren. Dat zijn schitterende, zingevende resultaten, vind je ook niet? Maar dan ga je toch nooit nastreven dat je hiermee 1 miljoen mee verdient?

Bol van oordelen
Ikzelf sta nog bol van de geldovertuigingen, want ik heb bijvoorbeeld te maken met een tegenovergestelde belang dat kortsluiting maakt in mijn hoofd: zingevend werk doen en hier rijk van worden. Continu zingt een stemmetje in mijn hoofd: je verkoopt je ziel, want stiekem vind je het geld belangrijker dan de zingeving.

Economie van de liefde
Gek genoeg weet mijn hart het beter. Een wijs inzicht deelt het met mij, want het voelt overduidelijk dat de liefde er is voor een betere, bewustere wereld. Een verlangen naar een economie van de liefde in plaats van de focus op geld als hoofddoel. Ze weet ook dat het hoofd, het ego, iets mag toelaten. Vooral als ondernemer, want als je als hart-ondernemer veel mensen helpt, dan is er veel waarde-uitwisseling. Dat betekent veel omzet, hoge winsten en misschien wel 1 miljoen dollar op je bankrekening.

Anders kijken
Dit is de andere kant van ‘je verkoopt je ziel voor geld’, wat een bijzonder beperkende overtuiging kan zijn. Het houdt mij bezig, omdat in mijn missie besloten ligt dat ik hier iets aan moet doen En wat ga ik doen met Joanna? Haar gelijk geven; ik sta bol van de geldovertuigingen. Vandaar dat ik mijn stoute schoenen aandoe en jou ga uitdagen: voeg jij jezelf ook toe aan de community van het 1 million dollar experiment?

Zie het anders want:

Geld is zielloos tenzij je de kracht achter geld ontdekt : waarde-uitwisseling

 

De illusie van geld
Voor mij zal 2021 het jaar zijn van mijn verhalen over de ontdekking hoe we de economie van de liefde vormgeven. Of een 1 miljoen dollar plan hierin thuishoort? Ik ga je erover vertellen in mijn verhalen en die van anderen. Ik ben benieuwd of we er betere mensen van worden. Jij kunt het ook ontdekken als je je inschrijft voor de pre-launch van mijn eerste boek ‘De illusie van geld’.

Ik wens je een magische maand toe.

 

Originele plaatsingsdatum: 13 december 2020 op Blogzinnig.nl door Elma de Bruijn

Over de schrijver
Elma de Bruijn is visionair boekhouder, blogger en auteur van ‘De Illusie van geld, een andere kijk op geld’. Ze stimuleert ondernemers zelf hun boekhouding te doen (zelfboekhouden.org) Waarom? Voor meer grip op hun cijfers. Voor winst maken vanuit hun hart, want daar wil ze naartoe, naar de economie van de liefde.
Reactie plaatsen