Geld heeft de gave van wit licht

De deurbel gaat. Ik loop mijn thuiskantoor uit en zie door het lange zijraam een halve arm oranje. Een pakketje wordt bezorgd? Ik ben verrast. Na het opendoen van de deur kijk ik vol verwachting naar beneden. Door het ‘nieuwe normaal’ staan tegenwoordig de doosjes net voor de deurdrempel. Inmiddels is het mijn gewoonte geworden om eerst naar beneden te kijken of het klopt dat het voor ons is. Daarna de bezorger begroeten met een zwaai, die op 5 meter afstand staat te glimmen. We hebben een topbezorger in onze straat.

Ik pak het doosje op en zie dat het van Bloei.biz is. Helemaal blij er mee! En wat is Anne-Lies snel. Ik verwachtte haar boek pas over vele dagen. Wat een feest is het in mijn doosje: glitters, een tasje, een lief kleurrijk kaartje en natuurlijk het prachtige boek over kleuren en de kracht erachter. Ik ben fan.

Kleurrijk uitpakken: wat een lef! 

Bizar eigenlijk dat je moed nodig hebt om een boek feestelijk te verpakken. Dat komt door mijn rekengeest: het mag wat kosten en is dat het waard? Mijn hart staat te springen, maar ik bedoel: hoe is het voor de ondernemer zelf? Veel ga je niet verdienen aan zo’n kleurrijk boek. Dus wat gaat zij ermee bereiken? Stilletjes zet Anne-Lies mij aan het denken, al bladerend door alle kleuren van de regenboog met prachtige teksten. Bij de kleur geel ligt mijn hand prompt stil. Geen enkele bladzijde wordt meer opengeslagen.

De gave wordt zichtbaar

Dat komt omdat mijn visionboard, voor mijn boek dat ik aan het schrijven ben, bestaat uit veel gele kleuren. ‘Ik ben geel’ staat bij de betekenis van geel geschreven en ‘ik ben de leukste thuis’. Ja, ik breng de humor er wel in. De ander lacht erom. So far, so good. Verder lees ik: ‘Ik breng met plezier leven in de brouwerij.’ Met een glimlach schud ik mijn hoofd heen en weer. Als introvert mens ben ik ook vaak stil. Maar dan komt het: ’Ik, geel dus, heb het in mijn vingers, noem het een gave, om overal het licht aan te doen.’

Bijzonder dat geld zoveel macht heeft

Langzaam dringt het tot me door. Dit past wel bij mijn boek over geld. Het doet het licht aan, want over geld wordt zoveel gezegd en ook weer gezwegen. Geld is smerig, ook al is het schoon geld. Het stinkt en dat is een wonder voor een stukje papier of ‘elektronisch’ geld. Geld zorgt dat mensen het achter de ellebogen heeft. Bijzonder dat geld zoveel macht heeft. Het maakt mensen ook blij. Wist je dat menig café-eigenaar een bandje inhuurt voor een feestelijke avond, net na de maandelijkse salarisuitbetaling? Mensen hebben dan geld en meer zin in een feestje! Je kan het uitgekookt noemen, maar het is ook afgestemd op de gasten.

Geld doet dus ook goede dingen. Mooie duurzame projecten financieren. Een klein gebaar voor iemand die het moeilijk heeft. Zelfs ons belastinggeld wordt voor het grootste deel goed ingezet om ons land welvarend te laten zijn.

Het maakt geld kleurrijk

Ik laat graag het licht zien achter geld, maar ook de duisternis. Of zit hierachter toch weer een mooie boodschap? Ergens moet er licht zijn, want anders kan duisternis nooit bestaan. Het is maar net hoe we ernaar kijken. Het maakt geld kleurrijk, omdat wij mensen het kleurrijk maken. Wij projecteren er zelf van alles op, want geld is zo neutraal als een blinde mol.

Geld is neutraal

Geld maakt namelijk geen onderscheid tussen wit en zwart of rood en geel. Dat doen wij mensen. Voor mij is geld de kleur wit. Het is neutraal. Het geeft rust. Het zorgt voor evenwicht, want geld zorgt voor waarde-uitwisseling. Natuurlijk kan jij er anders naar kijken, dus mijn vraag aan jou is: welke kleur heeft geld voor jou? En waarom? Neem dan een kijkje op Bloei.biz voor de betekenis van die kleur. De moeite waard om het te onderzoeken, want hierdoor gaat je leven, je bedrijf nog beter stromen.

Wit geld

Voor mij is het dus wit van kleur, want naast de rust draagt het bij om op nieuwe wegen te lopen. Het geeft me een ticket voor de toekomst, als ondernemer met een hoger plan waardoor ik nog meer vanuit mijn hart kan werken.

Wil je meer ontdekken waarom geld goed en kleurrijk is? Ontvang maandelijks mijn inspirerende verhalen over geld en ondernemen.

Originele plaatsingsdatum: 2 augustus  2020 op Blogzinning.nl door Elma de Bruijn

Over de schrijver
Elma de Bruijn is visionair boekhouder, blogger en auteur van ‘De Illusie van geld, een andere kijk op geld’. Ze stimuleert ondernemers zelf hun boekhouding te doen (zelfboekhouden.org) Waarom? Voor meer grip op hun cijfers. Voor winst maken vanuit hun hart, want daar wil ze naartoe, naar de economie van de liefde.
Reactie plaatsen